متعهد ماندن به اهداف کار بسیار دشواری است که تنها با ایجاد عادت های خاصی امکانپذیر میشود. مثلا میل به داشتن برنامه غذایی سالم ناگهان در برابر میل خوردن یک ساندویچ همبرگر قرار میگیرد. یا لزوم اتمام کارهای باقی مانده از لیست انجام کار در نهایت ختم به نشستن پای تلوزیون در وقت آزاد آخر هفته میشود. این نشان میدهد که اهداف میتوانند به سادگی عقب رانده شوند و انگیزههای انجام آنها به دلایل مختلف از بین بروند.
همه چیز درباره هوش مالی را در این مقاله بخوانید!
همه ما لیستی از اهداف در ذهن خود داریم که میخواهیم به آنها برسیم. این اهداف میتواند درباره داشتن اندامی بهتر، نوشتن یک کتاب، رشد یک کسب و کار و یا داشتن یک خانواده باشد. این اهداف ما هستند که انگیزهای برای رسیدن به آیندهای بهتر به ما میدهند. به همین خاطر ساخت و پرداخت اهداف جدید برای ما جذابیت دارد. مثلا حتی فکر کردن به اینکه ۱۰ کیلو وزن کم کنیم و یا از شغل خود استعفا دهیم تا کسب و کار خود را شروع کنیم، بسیار هیجان انگیز به نظر میرسد. اما مسئله اینجاست که متعهد ماندن به اهداف و به نتیجه رساندن آن کار چندان سادهای هم نیست!
مطلب مرتبط: ۳ تصور اشتباه درباره تعیین هدف که مانع اقدام میشود!
به همین خاطر ما در این مقاله میخواهیم از سه عادت صحبت کنیم که بر اساس تحقیقات علمی، نقش موثری در رسیدن به اهداف ایفا میکنند.
۱. تصمیمات کمتری اتخاذ کنید
شاید در هر روز ما هزاران تصمیم مختلف برای خود بگیریم.
از لحظهای که از خواب بیدار میشویم، ذهن ما در حال تصمیمگیری است. تصمیماتی در مورد اینکه؛ آیا پنج دقیقه بیشتر بخوابیم، آیا گوشی تلفن خود را چک کنیم؟ ابتدا به چه کسی پیام دهیم؟ امروز کدام جوراب را بپوشیم؟ تا پایان روز به سوالات این لیست اضافه میشود! ادامه این روند بعد از گذشت یک سال میتواند شما را از تصمیمگیری درباره هر چیزی بیزار کند. در نهایت شما آنقدر از تصمیمگیری خسته خواهید شد که برای تصمیمگیریهای جدیتر توجه لازم و کافی نشان نخواهید داد.
همین حالا بخوانید؛ “چرا انتخابهای محدودتر به نتایج بهتر منجر میشود؟”
یک محقق در دانشگاه مینهسوتای آمریکا مطالعه گستردهای راجع به تاثیر تصمیمگیری بر افراد انجام داده است.
این مطالعه نشان داد برای تصمیمگیری همان بخش از ذهن مورد استفاده قرار میگیرد که برای خویشتن داری استفاده میشود. تیم تحقیقات این مطالعه ثابت کرد تصمیمگیریهای متعدد از بنیه فیزیکی افراد میکاهد، استقامت آنها را در رویارویی با شکست پایین میآورد، موجب بیشتر به تعویق افتادن کارها میشود و توانایی حساب و کتاب کردن را پایین میآورد. بر مبنای این نتایج میتوان گفت، کم کردن تعداد تصمیماتی که در هر روز میگیریم میتواند از اثرات جانبی منفی تصمیمات زیاد کم کند.
مطلب مرتبط: موفقیت در سطح میلیونرها با ۱۰ عادت روزانه
یکی از کارهایی که میتوان انجام داد خوردن یک صبحانه تکراری مانند یک عادت مشخص در هر روز است. با این کار دیگر مجبور نخواهید شد هر روز برای اینکه تخم مرغ صبحانه خود را به شکل آماده کنید یا اصلا عسل و کره، پنیر و گردو و یا نان و مربا بخورید تصمیمگیری کنید!
۲. زمانی را به فکر کردن اختصاص دهید
برای مثال، بسیاری از افراد موفق زمانی مشخصی را به ورزش یوگا اختصاص میدهند.
یوگا در آمریکای شمالی طی مدت زمان بسیار کوتاهی به محبوبیت رسید که دلیل بسیار خوبی هم داشت. مطالعات زیادی در زمینه یوگا انجام شده است که همه تاییدی بر تاثیر مثبت این ورزش بر سلامتی جسمی و روحی و روانی هستند. یک تحقیق در مورد عادت به یوگا، مشخصا روی تاثیر این ورزش بر کارمندانی بود که سطح بالایی از استرس را تجربه میکردند. این تحقیق ثابت کرد کارمندانی که به این ورزش روی آوردند توانستند سطح استرس خود را راحتتر کنترل کنند و همچنین خواب با کیفیتتری داشته باشند.
همین حالا بخوایند: چگونه از هر شکست اقتصادی به سلامت عبور کنیم؟
۳. در هر بازه زمانی روی یک فعالیت خاص تمرکز کنید
یکی از چیزهایی که افراد با افتخار در رزومه خود ذکر میکنند، توانایی مولتی تسکینگ است.
مولتی تسکینگ یک عادت خطرناک است که بیشتر از مفید بودن، مضر است. طبق مطالعاتی که در دانشگاه استنفورد آمریکا صورت گرفت، ثابت شد بازدهی افراد هنگام مولتی تسکینگ کمتر از هنگامی است که آنها روی یک کار مشخص تمرکز داشتهاند. نتیجه دیگر این مطالعات نشان داد مولتی تسکینگ قابلت توجه و تمرکز افراد روی یک موضوع را از بین برده و همچنین به خاطر آوردن اطلاعات را دشوارتر میکند. علاوه بر آن مولتی تسکینگ سرعت و دقت افراد برای شروع و انجام یک کار متفاوت را پایین میآورد.
برای رسیدن به موفقیت، خواندن این مقاله کمک بزرگی خواهد بود! “۱۰ درس زندگی که قبل از ۴۰ سالگی باید بدانید”
عادت رمز موفقیت است
ایجاد عادتهای جدید کار آسانی نیست، به همین خاطر توصیه میشود برای شروع، یک تا دو ایده مطرح شده در این مقاله را پیگیری کنید. حتی با ایجاد یکی از این عادت ها خیلی سریع متوجه تغییرات مثبتی در زندگی خود خواهید شد.
باید مراقب عادت هایی که در زندگی خود ایجاد میکنید باشید و به اهداف خود پایبند بمانید. موفقیت تنها با داشتن اهداف بزرگ به نتیجه نمیرسد. موفقیت تنها در صورتی رخ میدهد که هر روز وقتی بیدار میشوید عادت هایی را دنبال کنید که گام به گام شما را به اهدافتان نزدیکتر خواهد کرد.
همین حالا بخوایند: چگونه شغل خود را با تعریف موفقیت برای خود همسو کنیم؟
بدون دیدگاه