هیچوقت یک کارآفرین نمیتواند به تنهایی اقدامات بزرگ را به انجام برساند. ممکن است برخی افراد برای انجام کارهای بزرگ به تنهایی تلاش خود را بکنند، اما موفقیت در این کار تا حدودی غیرممکن به نظر میرسد. تمام کار آفرینان معروف دنیا، شرکت موفق و رو به رشد خود را در کنار کارمندان خوبی که استخدام کردهاند ساختند.
یک کارآفرین میتواند به تنهایی یک ایده جدید به وجود آورد و یا حتی آن را معروف کند. اما در ادامه مسیر نمیتوان کسب و کار را به تنهایی مدیریت کرد. یعنی بزرگتر کردن ایده و شرکت به نیروی جدید احتیاج دارد. شرکتها نمیتوانند زمان و سرمایه خود را با انتخاب نیروی کار نامناسب هدر دهند. به همین خاطر، برای استخدام نیروی کار خوب، باید با دقت عمل کنند. در یک مقاله در مجله فوربز تخمین زده شد که استخدام نیروی کار نامناسب بین ۲۵ تا ۵۰ هزار دلار ضرر مالی به دنبال خواهد داشت. از طرف دیگر پیدا کردن نیروی جدید، مصاحبه، آموزشهای کاری و تربیت کارمند نیز هزینههای گزافی در پی خواهد داشت. کارمند کامپیوتر، میز، تلفن و ابزارهای دیگر برای کار خود احتیاج دارد. هزینههای آتی را هم باید در نظر داشت که مربوط به حقوق، مزایا، مالیات و … میشود. به همین خاطر، صاحبان مشاغل، روی نیروی کار خود سرمایهگذاری میکنند تا در عوض منفعت مالی خوبی در آینده نصیب آنها شود.
در دنیای فعلی، استخدام کارمندان خوب مهمترین کاری است باید برای بقای کسب و کار خود انجام دهید.
روش هفت سی یا ۷ C’s برای بهبود در فرایند استخدام
در مجله فوربز مقالهای با نام “هفت سی: چگونه کارمندان خوب را پیدا و استخدام کنیم” به چاپ رسیده که در آن بهترین راهها برای شناسایی کارمند مناسب، توضیح داده شدهاست. هفت سی یا ۷ C’s یک روش برای استخدام بهترین افراد در مجموعه است. این روش درباره ۷ ویژگی مهم صحبت میکند (که در انگلیسی همه آنها با حرف C آغاز میشوند) که پیش از استخدام باید از وجود یا عدم وجود آنها در افرادی که برای مصاحبه کاری آمدهاند مطئمن شد. این هفت ویژگی را در ادامه مقاله بخوانید.
موضوعات مرتبط: مقاله “مدیریت منابع انسانی یا توسعه منابع انسانی؟” را از دست ندهید!
۱. شایستگی (Competent)
این فاکتور هنوز اولین چیزی است که باید به آن بپردازید. آیا فردی که به شما مراجعه کرده، تواناییهای لازم، تجربه و سواد کافی برای انجام وظایف شغلی که شما به او واگذار خواهید کرد را دارد؟
۲. توانایی (Capable)
آیا فردی که برای مصاحبه آمده، تنها برای انجام کارهای آسان و ساده آمادگی دارد؟ آیا او میتواند برای انجام کارهای سختتر و پر زحمتتر راهی پیدا کند و خلاقیت داشته باشد؟ یعنی نیروی شما باید پیوسته پتانسل برای رشد و توانایی و میل به انجام وظایف بزرگتر و مهمتر را داشته باشد!
۳. سازگاری (Compatible)
آیا نیروی جدید میتواند با دیگر کارکنان مجموعه کنار بیاید؟ مهمتر از آن، آیا او میتواند با مشتریان و شرکای فعلی و آینده مجموعه سازگار شود و با آنها رفتار و لحن صحیحی داشته باشد؟ یکی از چیزهایی که باید به آن توجه کنید این است که آیا نیروی کار جدید میل و توانایی برای هماهنگ شدن با شما و یا رئیسهای خود را دارد؟ اگر این ویژگی را هنگام مصاحبه در فرد پیدا نکردید، این را یک زنگ هشدار برای انتخاب خود بدانید.
۴. تعهد (Commitment)
آیا فردی که با او مصاحبه میکنید، آماده کار در مجموعه در طولانی مدت است یا به دنبال کار بهتری میگردد و میخواهد موقتا در مجموعه شما مشغول به کار شود؟ پرس و جو درباره کارهای قبلی او میتواند نشانه خوبی از انگیزه فرد به شما بدهد.
۵. شخصیت (Character)
آیا ارزشهای شما و شرکت شما با ارزشهای فرد تناسب دارد؟ آیا فرد مورد نظر با شما صادق است؟ آیا میتواند روی قول خود بماند؟ آیا فردی که برای مصاحبه آمده، اهل عیبجویی است؟ یا فردی عاری از خودخواهی است و روحیه تیمی دارد؟
۶. فرهنگ (Culture)
هر کسب و کاری فرهنگ و آداب و رسوم مربوط به خود را دارد. فرهنگ بر اساس ارزشها، انتظارات، قوانین و مقرراتی به وجود میآید و روی رفتار همه اعضای مجموعه تاثیر میگذارد. کسانی که سعی نمیکنند با این فرهنگ عمومی سازگار شوند، احتمالا قصد بر هم زدن یکنواختی تیم و ایجاد مشکل دارند.
۷. حقوق و مزایا (Compensation)
به عنوان کسی که نیرو را استخدام میکند، مطمئن شوید که فرد پیش از استخدام شدن نسبت به حقوق و مزایایی که به او پیشنهاد کردهاید رضایت کافی دارد. اگر او درباره حقوق و مزایای دریافتی خود احساس رضایت نکند، این تصور در او شکل خواهد گرفت که مجموعه قدر او را نمیداند. به همین خاطر بازده عملکرد او به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه پایین میآید. پس لازم است در این زمینه دقت زیادی به خرج دهید تا در آینده مشکلی برای مجموعه شما به وجود نیاید.
شروع عالی برای روند عالی پایدار
کسانی برای مصاحبه شغلی به شما مراجعه میکنند، پاسخهای خود را در جواب سوالات شما آماده کرده و ارائه میکنند. افراد ممکن است در مصاحبههای شغلی خود کاملا صادقانه و یا با اندکی بزرگنمایی رفتار کنند. این شما هستید که باید با چشمانی تیزبین به دنبال حقیقت باشید. بنا بر این سعی کنید از کسی که پیش از شما آن فرد را استخدام کرده بود، اطلاعت مورد نیاز خود را بدست آورید.
با آرزوی موفقیت برای کارآفرینان و صاحبان مشاغل در استخدام بهترین نیروها
منبع: مقالهای از مجله فوربز
بدون دیدگاه