آیا شما حساب جیب خود را دارید؟ آیا به دخل و خرج ماهیانه خود توجه میکنید؟
اگر بخواهید یک میلیونر شوید، آیا میتوانید با هر روز ساعتها به دنبال سکههای گم شده روی زمین رفتن به هدف خود برسید؟
البته که نه!
مگر اینکه برای رسیدن به این هدف بیش از ۳۰۰۰ سال زمان داشته باشید…!
در عوض میتوانید انرژی خود را صرف کاری کنید که ناگهان میلیونها تومان به ثروت شما افزوده شود. رسیدن به این هدف را میتوانید با انجام مذاکره بر سر افزایش حقوق و مزایا آغاز کنید. میتوانید برای سرمایهگذاری پس انداز کنید و یا با فعالیت در یک شغل جانبی درآمد خود را افزایش دهید.
اصولا ما فایده این اقدامات را میدانیم اما ناخودآگاه به سمت صرفه جوییهای اندک و بی فایده کشیده میشویم.
مثلا از خرید فلان پنیر محبوب خود منصرف میشوید چون ۳ هزار تومان گرانتر از پنیر دیگر است. یا برای رفتن به یک رستوران خوب با خودتان کلنجار میروید و یا از پوشیدن کفش مورد علاقه خود صرف نظر میکنید تا کفشهایتان نو بماند و بتوانید در مراسمهای ویژه از آنها استفاده کنید. اگر بتوانید روی بیشتر کردن درآمد خود متمرکز شوید، دیگر لازم نیست نگران صرفه جوییهای روزانه باشید که شاید ارزشش به ماهی صد هزار تومان هم نرسد!
برای رسیدن به درآمد میلیونی باید بالا هوش مالی خود را تقویت کنید! در این مقاله راههای بالا بردن هوش مالی را بیاموزید!
دخل و خرج صحیح
هدفمند کردن دخل و خرج زندگی به نظر کار بسیار پیچیدهای است. اما میتوان این کار را به سادگی انجام داد. شما میتوانید با یک تحلیل ساده به تناسب ۸۰/۲۰ برسید. یعنی معمولا شما ۸۰% درآمد خود را با ولخرجی و تنها ۲۰ درصد آن را خرج موارد ضروری میکنید. به همین دلیل من توصیه میکنم به جای صرفه جویی ۵ درصدی روی موارد کوچک و بی اهمیت، دو تا از موارد ولخرجی پر هزینه را از میان بردارم.
برای حساب و کتاب دخل و خرج خود میتوانید این روش را در پیش بگیرید. ابتدا خرجهای ثابت خود اعم از اجاره خانه، هزینه رفت و آمد، هزینه خورد و خوراک و دیگر موارد ضروری را محاسبه کنید. از آنجایی که درآمد تقریبی و خرج تقریبی سالیانه خود را میدانید، دیگر لازم نیست نگران ۲۰ هزار تومن پول بلیط سینما باشید. در عوض به فکر قطع کردن هزینه در مورد خرجهای کلانی باشید که ضرورتی ندارند. چند نمونه از این هزینههای سنگین غیرضروری بیرون از خانه غذا خوردن، سفر کردن و هزینه پوشاک و لباس است. بسته به این که در چه دورهای از سال باشیم، این هزینهها میتواند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان را در بر بگیرد.
برای رسیدن به بهترین راه بالا بردن درآمد هوش مالی خود را پرورش دهید!
به همین دلیل است که من روی این نکات پرهزینه تمرکز میکنم.
برای اینکه بتوانید به آنالیز ۸۰/۲۰ برسید ابتدا عبارت تحلیل پارتو یا Pareto Analysis را در گوگل سرچ کنید؛ نمودار پارتو به منظور برجسته کردن مهمترین عاملها در میان مجموعهای از عوامل به کار میرود.
بیایید یک مثال را دنبال کنیم: مهران هر سال ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمد دارد. ۸۰۰ هزار تومان از درآمدش هر ساله برای پرداخت مالیات هزینه میشود. با در نظر گرفتن هزینههای ثابت برنامه مخارج او باید چیزی شبیه به این باشد:
- هزینههای ثابت ماهانه: ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
- پس انداز برای سرمایهگذاریهای آینده: ۳۰۰ هزار تومان
- خرجهای جاری ماهانه: ۱ میلیون تومان
مشکل اینجاست که خرجهای ماهیانه مهران بیشتر از ۱ میلیون تومان میشود. با بررسی دخل و خرج سه ماه قبل، مهران متوجه میشود که برای هر ماه به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای هزینههای جاری احتیاج دارد. بنا بر این او باید چه کار کند؟
بسیاری از افراد با پاسخ “نمیدانم” از شر سوال خلاص میشوند و برای شکایت از اوضاع اقتصادی به اینستاگرام رو میآورند. این دسته از افراد هیچوقت نخواهند توانست کنترل دخل و خرج خود را به دست بگیرند.
پاسخ گروه دیگری به این سوال این است که او میتواند از پس انداز کردن منصرف شود. بله، این کار مشکل او را در لحظه حل میکند اما ضرر مالی این تصمیم در آینده دامن او را خواهد گرفت.
بهترین راه حل برای حل این مشکل، بررسی و اصلاح دو بخش بزرگ از هزینههای او است. یعنی هزینههای ثابت و هزینههای جاری ماهانه که در برنامه مهران دیده میشود.
کلام آخر
از آنجایی که هر کس هزینههای مورد علاقه مربوط به خودش را دارد این قسمت از برنامه ریزی را به خوانندگان عزیز این مقاله واگذار میکنیم. تنها راهنمایی ما توصیه به کم کردن هزینه خورد و خوراک و تفریحات پر هزینه دیگر است که به آسانی میشود آن را کنترل کرد. در حالی که نباید از بالا نگه داشتن روحیه و تفریحات ضروری چشم پوشی کرد، اما میتوان با هزینههای بسیار اندک، لذت زیادی را تجربه نمود. تنها باید راه مناسب و مخصوص به خود را پیدا کنید.
بدون دیدگاه