چگونه به رشد کسب و کار خود کمک کنیم؟
بیایید واقعگرا باشیم. رشد هر کسب و کاری دشوار است و زحمت زیادی میطلبد. باید با روشهای متنوع فروش و بازاریابی دست و پنجه نرم کنید. باید درباره پرداخت مالیات بدانید و با مشتریان خود هر روز در ارتباط باشید. اگر در تلاش برای رشد کسب و کار خود هستید، بدانید که راههای زیادی برای رسیدن به این هدف وجود دارد. درست است که رسیدن به این هدف کار آسانی نیست، اما در هر صورت برای بقای کسب و کارتان، باید به این هدف برسید.
اگر ذهن خود را خالی کنید و به ابعاد مختلف کسب و کار خود بیندیشید، میتوانید به سادگی راههای رشد کسب و کار خود را بشناسید، ارزیابی کنید و به این ترتیب پول بیشتری نیز درآورید. در حالی که صدها استراتژی برای رشد کسب و کار وجود دارد، این ۱۴ راهی که در این مقاله به شما ارائه میکنیم میتواند به سرعت کسب و کار شما را به رشد برساند و بزرگتر کند.
۱۴ راه رشد سریع کسب و کار
رولاند فریزر استراتژیپرداز رشد کسب و کار است که رویکرد بخصوصی برای رشد کسب و کارها دارد. به عنوان متخصص در دیجیتال مارکتینگ، نیتیو کامرس مدیا (Native Commerce Media)، سئو و وبسایت وار روم مسترمایند (War Room Mastermind)، او روشهایی برای آنلاین مارکتینگ میشناسد که قصد داریم آنها را در این مقاله معرفی کنیم.
فریزر درباره رشد سریع کسب و کار، ۱۴ راه اصلی را پیشنهاد میکند که واقعا نتیجه خواهد داد. پیمودن و اجرای این راهها ممکن است زمانبر باشد؛ اما سود و فواید استفاده از آنها به شما ثابت خواهد کرد که این کار ارزش تلاش کردن را داشته است.
در زندگی یا کار، صرف زمان کافی در هر چیزی شما را به اهدافتان میرساند. پس تصمیم بگیرید که اهداف طولانی مدت را دنبال کنید و به نتایج کوتاه مدت بسنده نکنید.
۱۴ راه پیشنهادی را در ادامه این مقاله دنبال کنید!
۱#: قیف فروش ایجاد کنید
اولین و سریعترین راه رشد کسب و کار ایجاد قیف فروش است. در حقیقت نداشتن قیف فروش در هر کسب و کاری اشتباهی بزرگ و جبران ناپذیر محسوب میشود. قیف فروش میتواند به سرعت کسب و کار شما را رشد داده و به اتومات کردن فرایند آن کمک کند. شاید انجام این کار به هیچ وجه ساده نباشد؛ اما وقتی در شروع کار این فرایند به درستی جلو برود، مراحل بعدی آن نیز به آسانی جلو خواهد رفت.
فریزر معتقد است پیش از اینکه قیف فروش ساخته شود، باید از هر نظر آن را بررسی، پیشبینی و طراحی نمود. پس بهتر است پیش از هر اقدامی، ابتدا قیفهای فروش مختلف را بشناسید و با ارزیابی صحیح بهترین نمونه را برای خود درست کنید.
۲#: یک سیستم برای مدیریت مشتری به کار بگیرید
پیگیری معاملات بدون به کار گیری یک سیستم و به صورت دستی، کار دشواری است. هرچقدر هم کسب و کار بزرگتر شود، این کار دشوارتر میشود. اگر میخواهید کسب و کار خود را به سرعت توسعه دهید، از یک سیستم اتوماسیون برای مدیریت مشتری استفاده کنید. سیستمهای متنوعی برای به کار گیری وجود دارد که شما میتوانید بنا بر نیازهای خود یکی را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید.
۳#: درباره رقیبهای خود تحقیق کنید
وقتی میخواهید محصول خود را وارد بازار کنید، لازم است که درباره بازار فروش رقیبان خود تحقیق کنید. پیشنهاد فریزر این است که از چند بستر مختلف برای تحقیق در حوزه آنلاین استفاده شود. این کار به شما کمک میکند که استراتژی آنلاین رقبا را بشناسید و تحلیل کنید. سعی کنید تبلیغات موفق رقبا در فضای آنلاین را پیدا کرده و از آنها الهام بگیرید. در واقع این کار یکی از سریعترین راهها برای پیدا کردن روشهای رشد سریع کسب و کار است. اگر راهی وجود دارد که رقیبان شما به کمک آن به موفقیت رسیدهاند، پس شما هم میتوانید آن راه را برای کسب و کار خود امتحان کنید.
۴#: برنامه وفاداری مشتری تدوین کنید
استفاده از برنامه وفاداری مشتری یکی از بهترین راهها برای رسیدن به افزایش فروش است. پیدا کردن مشتری جدید سه برابر نگه داشتن مشتریهای فعلی هزینه دارد. برخی از منابع این نرخ را بین ۴ تا ۱۰ برابر نیز تخمین میزنند. مهم این است که بدانیم جذب مشتری جدید هزینه بیشتری نسبت به نگه داشتن مشتریان پیشین دارد. پس لازم است که سعی کنیم تا جایی که امکان دارد، وفاداری مشتریان را جلب کنیم.
راضی نگه داشتن مشتریان پیشین حتی میتواند جذب مشتریان جدید را برایتان آسانتر کند. حتی اگر اجرا کردن این برنامه برای شما هزینه داشته باشد، نتیجه نهایی آن به نفع شما تمام خواهد شد. در نتیجه یک برنامه برای وفاداری مشتری خود تدوین کرده و مشتریان پیشن خود را با آن آشنا کنید. ناگهان خواهید دید که نرخ رشد فروش شما تا چه اندازه بالاتر رفته است.
۵#: شانسهای جدید را شناسایی کنید
شانسهای جدید در کسب و کار خود را با اطلاعات آماری بررسی کرده و شناسایی کنید. همه چیز را از شبکههای توزیع گرفته تا رقبا بشناسید. در صورت امکان بازارهای خارجی و صنایع مرتبط را نیز بررسی کنید. با تحلیل کردن این موارد خواهید دید که راههای بسیاری پیش روی شما وجود دارد که با دنبال کردن آن میتوانید شانس خود را برای موفقیت در کسب و کارتان بیشتر کنید.
۶#: لیست ایمیل درست کنید
یکی از راههای رشد سریع کسب و کار ساختن لیست ایمیل است. سادهتر بگوییم، باید به این وسیله تعداد مشتریهای بالقوه خود را افزایش دهید. افراد را تشویق به ثبت نام در لیست ایمیل خود کنید. این کار به بزرگتر شدن قیف فروش شما نیز کمک خواهد کرد.
۷#: همکاری استراتژیک شکل دهید
ایجاد همکاری با شرکتهای درست، میتواند تفاوت بسیار زیادی در رشد کسب و کار شما ایجاد کند. این کار برای یافتن تعداد زیادی مشتری کمک بزرگی به حساب میآید. پیدا کردن این شریکهای کاری شاید در کلام ساده باشد، اما در عمل کار خیلی سختی است. سعی کنید شرکتهایی را پیدا کنید که محصولات و خدمات مکمل با شرکت شما را ارائه میدهند. به آن شرکتها پیشنهاد کار دهید و بگویید که چه شانسهایی در همکاری با شما برای آنها وجود خواهد داشت.
۸#: گواهینامه داشته باشید
اگر بتوانید با شرکتهای اعطای گواهینامه همکاری کنید، فروش شما بدون زحمت زیادی رشد میکند. اگر محصولی دارید که میتواند صاحب گواهینامههای معتبر بینالمللی شود، زودتر اقدام کنید.
۹#: جوازهای معتبر برای کسب و کار خود داشته باشید
ثبت رسمی کسب و کار در مراکز مربوطه میتواند به رشد سریع کسب و کار شما کمک کند. شاید این کار اندکی پیچیده و پر هزینه باشد، اما راه خیلی خوبی برای رسیدن به رشد سریع در کسب و کار است.
۱۰#: دامنه خدمات و محصولات خود را گسترش دهید
سعی کنید از طریقی خدمات و محصولات کسب و کار خود را گسترش دهید. به جز محصولات و خدمات فعلی، کسب و کار شما چه اطلاعات، محصولات و خدمات دیگری را میتواند به مشتریان ارائه کند؟ برای رشد باید در فکر توسعه باشید. باید سعی کنید شانسهای مختلف در کسب و کار خود را بشناسید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. محصولات دیگری که میتوانید به مشتریهای خود بفرشید را شناسایی کرده و در مسیر تولید آن گام بردارید.
۱۱#: جریان درآمد غیرفعال داشته باشید
رشد یک کسب و کار مستلزم تلاشهای بخصوصی است. در صورت امکان برای کسب و کار خود جریان درآمد غیرفعال ایجاد کنید. با این کار بسیاری ازنگرانیهای شما کم میشود. علاوه بر آن این درآمد جاری، امکان اشتباه کردن به شما میدهد و ترس از ریسک کردن را از شما میگیرد.
۱۲#: وارد کسب و کار دیگری شوید
گاهی اوقات وارد شدن به کسب و کار جدید، میتواند به رشد کسب و کار پیشین شما کمک کند. ابتدا کسب و کار رقیب یا مکملی را شناسایی کرده و وارد آن حوزه شوید. برای پیدا کردن موارد مناسب، با دقت حوزه فعالیت خود و صنایع مربوطه را جستجو کرده و شانسهای موجود را شناسایی کنید.
۱۳#: در سطح بینالمللی فعالیت کنید
در صورتی که امکان دارد، فعالیت کسب و کار خود را به بیرون از مرزهای کشور ببرید. این کار در ابتدا هزینه زیادی خواهد داشت. اما در نهایت هم سود زیادی برای شرکت شما ایجاد خواهد کرد و هم به رشد سریع کسب و کار شما ختم خواهد شد.
۱۴#: وبینار تشکیل دهید
برگزاری وبینار راه بسیار خوبی برای معرفی محصولات یا خدمات کسب و کارها است. وبینار مانند یک ابزار اتوماتیک برای فروش است که میتواند خیلی سریع محصول یا خدمات شما را به تعداد زیادی بیننده معرفی کند. نتیجه یک وبینار موفق فروش بیشتر، بالا رفتن حاشیه سود و تعداد مشتریان بالقوه در قیف فروش است.
۱۶ استراتژی بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک
در این قسمت میخواهیم ۱۶ استراتژی را معرفی کنیم که سابقه موفقی در به رشد رساندن کسب و کارهای کوچک دارند
نیمی از این استراتژیها احتمالا میتواند منجر به رشد دائمی کسب و کار شما شود.
۴ تا از این استراتژیها را احتمالا میتوانید از ماه آینده در کسب و کار خود به کار ببرید.
و یکی از این استراتژیها قادر است طی یک سال آینده کسب و کار شما تا حدود بسیار زیادی ارتقا بخشد.
اما پیش از آن که شروع کنیم میخواهم رازی را با شما در میان بگذارم.
هیچ نوع استراتژی جادویی برای بازاریابی وجود ندارد. هدف از بازاریابی متصل کردن مشتری صحیح به بازار عرضه محصولاتتان است. این موضوعی بسیار ساده است که میتوان به بیشمار روش انجامش داد.
- چه دموگرافیکهایی بازار هدف یا مشتریان بالقوه شما را تعریف میکند؟
- مشتریان شما کجا زندگی میکنند؟
- مشتریان شما در چه بستر آنلاینی فعالیت دارند؟
- آنها در کجا به دنبال محصولات شما هستند؟
- آنها هنگام تصیم گیری برای خرید محصولاتی مشابه با محصولات تولیدی شما با چه کسی و یا چگونه مشورت میکنند؟
با پاسخ دادن به این سوالها میتوانید استراتژیهایی که برای کسب و کار شما مفید است را پیدا کنید و آنهایی که تنها اتلاف وقت به شمار میآید را از لیست خود خط بزنید.
به بیان دیگر با پاسخ دادن به این سوالات مثلا به این نیجه میرسید که؛ تبلیغات فیسبوک به درد کسب و کار شما نمیخورد، سئو به درد کسب و کار شما نمیخورد و یا برگزاری کنفرانسهای بازاریابی به درد کسب و کار شما نمیخورد!
هیچ استزاتژی جادویی و جهانی وجود ندارد که در کسب و کار شما انقلابی پدید آورد. در حقیقت ما نمیتوانیم بگوییم که مشخصا چه استراتژی برای کسب و کار شما مناسبتر است. چون به طور کلی هیچ شناخت واقعی نسبت به کسب و کار و مشتریان شما نداریم!
اما مهم این است که شما کسب و کار و مشتریان خود را به خوبی میشناسید و همین برای شما کافی است. چون بعد از خواندن این ۱۶ استراتژی آگاهی شما نسبت به کانالهای بازرایابی که در دسترس شما است بسیار بالاتر میرود. آنگاه به سادگی خواهید توانست کلید رشد و پیشرفت آینده کسب و کار خود را پیدا کنید.
۸ تا از کانالهایی که در این قسمت به آن پرداختهایم مربوط به استراتژیهای بازاریابی در دنیای دیجیتال و آنلاین است. ۸ تای باقیمانده نیز استراتژیهای کلیتر است که میتوان به صورت آفلاین از آنها بهره برد. البته برخی از همین استراتژیها نیز میتواند زیرساختهای اولیه آنلاین داشته باشند.
این ۱۶ استراتژی را در ادامه مقاله دنبال کنید.
۱. تبلیغات فیسبوک
دو میلیون کسب و کار متوسط یا کوچک از تبلیغات فیسبوک استفاده میکنند. این روشی ارزان و موثر برای بازاریابی در برابر خیل عظیمی از مخاطبان است.
تبلیغات فیسبوک میتواند در سطوح حرفهایتری نیز مورد استفاده قرار بگیرد. مثلا بر اساس مکان، علایق، سن، جنسیت، رفتار آنلاین و بسیاری دیگر از فاکتورهایی که فیسبوک به آنها دسترسی دارد.
ایجاد تبلیغات فیسبوک کار بسیار سادهای است. شما تنها به یک تیتر جذاب، توضیحی مختصر و دقیق، یک تصویر و یک لینک احتیاج دارید!
سیستم مدیریت تبلیغات فیسبوک (Facebook Ads Manager) امکانی را فراهم کرده تا خیلی ساده بتوان چند دسته تبلیغات را اجرا و تست کرد. با این کار شما میتوانید بهترین متد را انتخاب کنید تا به بیشترین سود ممکن از این طریق دست یابید.
اگر به این نتیجه رسیدید که فیسبوک ابزار مناسبی برای تبلیغات شماست، ما استفاده از ابزار AdEspresso را به شما توصیه میکنیم تا کمپین خود را ایجاد کرده و نرخ بازگشت سرمایه خود را مثبت کنید!
اکر کسب و کاری دارید که میتوان روی جنبه بصری آن به خوبی مانور داد، شاید استفاده از تبلیغات اینستاگرام هم برایتان نتیجهبخش باشد.
۲. گوگل مای بیزینس (Google My Business)
اضافه کردن کسب و کارتان به GMB یکی از مهمترین و قدرتمندترین اقداماتی است که میتوانید برای رشد کسب و کار خود از آن استفاده کنید.
در حقیقت اگر شما صاحب یک کسب و کار بومی هستید که مشتریان بومی احتیاج دارید، میتوانم با اطمینان به شما قول دهم که این استراتژی قویترین و موثرترین استراتژی برای رشد کسب و کار شما خواهد بود.
برای مثال چنانچه فردی که در محدوده جغرافایی شما حاضر است در گوگل عبارتی را در رابطه با کسب و کار شما جستجو کند، میتواند به سادگی اطلاعاتی درباره کسب و کار (مثلا آدرس و شماره تلفن) شما را در صفحه جستجوی خود مشاهده کند. اگر شما بتوانید کسب و کار خود را به سه GMB نخست صفحه گوگل برسانید، هر روز بر تعداد مشتریان بالقوه و مشتریان واقعیتان افزوده خواهد شد. حتی بدون اینکه مثلا لازم باشد هزینهای برای تبلیغات کلیکی گوگل پرداخت کنید!
GMB اطلاعات مختلفی از جمله جایگاه شما در گوگل مپ، دسترسی به گوگل آنالیتیکس و همچنین گوگل اینسایت را در اختیار شما قرار خواهد داد.
GMB اعتبار خیلی سریع و ویژهای به هویت برند شما میبخشد. بار دیگر تاکید میکنم که برای کسب و کارهای بومی بهترین و موثرترین استراتژی ممکن استفاده از ابزار گوگل مای بیزینس است!
۳. گوگل ادز (Google Ads)
گوگل در هر ثانیه به ۴۰ هزار جستجو در سراسر دنیا پاسخ میدهد. هیچ متد بازاریابی دیگری چنین پتانسیلی ندارد که تبلیغات شما را در معرض دید این تعداد بیننده قرار دهد.
گوگل ادز پدر و طلایه دار کانالهای آنلاین بازاریابی محسوب میشود. گوگل ادز پیشینهای طولانی، جوی رقابتی و قیمتی گران دارد. در صورتی که شما بتوانید از این ابزار به درستی استفاده کنید، این روش بازاریابی میتواند برای کسب و کار شما بسیار ثمربخش و سودآور باشد.
اگرچه این روش از بازاریابی در گوگل رایگان نیست، اما تمامی نتایجی که به مخاطب نشان داده خواهد شد مرتبط با موضوعی است که کاربر آن را جستجو کرده است. به همین خاطر اگر کسب و کاری بتواند با سئو on-page از گوگل رتبه بگیرد، میتواند با صرف هزینه کمتر به نتیجهای برابر با استفاده از گوگل ادز برسد!
۴. بازاریابی محتوایی
۱۸% از کسب و کارها در یک آمار مروبوط به سال ۲۰۱۶ اظهار داشتند که بازاریابی محتوایی نسبت به تمامی کانالهای تبلیغاتی مورد استفاده آنها بیشترین تاثیر را از خود به جا گذاشته است.
بازاریابی محتوایی فرآیند تولید و انتشار محتوای با ارزش و مرتبط با محصول یا خدمات یک کسب و کار است که برای جذب و نگه داشتن دستهای خاص از مخاطبان استفاده میشود. این مخاطبان مشتریان بالقوهای هستند که در نهایت با اقدام به خرید حاشیه سود کسب و کار را بالا میبرند.
برعکس تبلیغات پولی، بازاریابی محتوایی بیشتر روی رسیدن به نتایج در طولانی مدت سرمایهگذاری میکند. این روش از بازاریابی نمیتواند خیلی سریع فروش کسب و کار را بالا ببرد. اما در عوض آگاهی از برند، بازدید از سایت، پروش لید و تعداد مشتریان بالقوه را به سرعت زیاد میکند!
البته باید بگوییم که بازاریابی محتوایی به هیچ وجه کار سادهای نیست و برای اجرای درست آن باید به تمامی عناصر توجه ویژهای داشت:
- کیفیت محتوا
- موضوعات مرتبط
- بهینهسازی برای سئو
- بهینهسازی برای خواننده یا مخاطب
- تولید و به روز رسانی دائمی محتوا
تولید محتوا به ایجاد پست در وبلاگ محدود نمیشود. در حقیقت تهیه ویدیو، پادکست، برگزاری کلاسهای آنلاین و فعالیت در انواع بسترهای آنلاین دیگری که مردم در آن حضور دارند همگی به مقوله تولید محتوا و بازاریابی محتوایی مربوط میشود.
اگر در فکر استفاده از این استراتژی بازاریابی هستید، باید مطمئن باشید که بدون چشمداشتی درباره بازگشت سرمایه تمام تلاش خود را در این زمینه خواهید کرد. چرا که بسیاری از کسب و کارها در حال حاضر مشغول اتلاف وقت و انرژی خود در زمینه بازاریابی محتوایی هستند. اما چرا میگوییم اتلاف؟ چون آنها از روشهای ناکارآمدی در بازاریابی محتوایی استفاده میکنند که نه الان و نه هیچوقت سودی برایشان به بار نخواهد آورد.
۵. استفاده از سوشال مدیا
استفاده از شبکههای اجتماعی برای کسب و کارها قطعا جای مذاکره ندارد. ۶۷% از مصرف کنندگان برای استفاده از خدمات مشتری از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. ۳۳% دیگر نیز ترجیح میدهند به جای استفاده از تلفن از شبکههای اجتماعی استفاده کنند. اگر مخاطبان شما نتوانند شما را در شبکههای اجتماعی پیدا کنند، به دنبال رقیبان شما میروند که حضوری فعال در شبکههای اجتماعی دارند. سوال اصلی این نیست که آیا شما باید در شبکههای اجتماعی حضوری فعال داشته باشید یا خیر. در حقیقت سوال اصلی اینجاست؛ چقدر زمان و انرژی لازم است تا در شبکههای اجتماعی خود به رشد برسید؟
برای برخی از کسب و کارها سرمایهگذاری سنگین برای رسیدن به رشدی ارگانیک در شبکههای اجتماعی کاملا منطقی است.
برای مثال آن دسته از کاربران اینستاگرام که اینفلوئنسرهای مد را دنبال میکنند، حقیقتا به دنبال خرید لباس و استایل جدیدی هستند. بنابراین کسب و کاری که در زمینه تولید و فروش لباس و یا هر چیز پوشیدنی فعالیت میکند، میتواند به سادگی با جذب مخاطبانی که شیفته مد و فشن هستند، کانال بسیار فعالی از مخاطبان را برای خود بسازد. بدیهی است که این کار تاثیر مستقیم و زیادی روی میزان فروش کسب و کار خواهد گذاشت.
برای برخی از کسب و کارها سرمایهگذاری روی اینستاگرام شاید منطقی به نظر نرسد. نکته کلیدی این است که شما بدانید مخاطبان شما کجا هستند و چگونه میتوان با آنها در ارتباط بود. اگر شبکه اجتماعی را سراغ دارید که مخاطبان شما در آن حضور فعالی دارند، پس بدون اتلاف وقت روی آن سرمایهگذاری کنید!
۶. تبلیغات در وبسایت (تبلیغات کلیکی)
چه شما تولیدکننده یک محصول باشید و یا ارئه دهنده خدمات، استفاده از تبلیغات کلیکی و بنری در وبسایتهایی که پذیرش آگهی دارند میتواند کمک بزرگ و موثری در بالا رفتن فروش کسب و کار شما باشد.
استفاده از وبسایتهای پربازدید که موضوعات پراکنده و متنوعی را پوشش میدهد، میتواند برند، محصول یا خدمات شما را در معرض دید تعداد زیادی بازدید کننده قرار دهد. تنوع این بازدید کنندگان آگاهی از برند را بالا برده و تعداد زیاد آنها نیز خریداران بالقوه بسیاری را به وبسایت شما میکشاند.
۷. ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ سنگ بنای دیجیتال مارکتینگ است. بسیاری از کسانی که به وبسایت شما سر میزنند، همان لحظه از شما خرید نخواهند کرد. بنا بر این دریافت اطلاعاتی از قبیل شماره تماس و آدرس ایمیل میتواند امکان پیگیری مشتریان بالقوه را برای شما فراهم کند. موثرترین ارتباطی که به احتمال زیاد منجر به فروش میشود، ارتباط ایمیلی است. از طریق ایمیل شما میتوانید محصول یا خدمات خود را در قالب محتوای از پیش آماده معرفی کنید. علاوه بر آن فرستادن ایمیل برای ارائه آگاهی درباره رویدادهای مربوط به کسب و کار از قبیل جشنواره فروش، تخفیف، رونمایی و غیره نیز یادآوری موثری به حساب میآید که احتمال رسیدن به نتیجه و قطعی شدن خرید را تا حدود بسیاری بالا میبرد.
دیگر مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ شامل موارد زیر است:
- هزینه اندک
- دسترسی جهانی
- اتومات سازی آسان
- بخش بندی آسان
- ارتباط گیری سریع
- راه اندازی و استفاده آسان
- پیگیری و بهینه سازی آسان
دسترسی به بسیاری از کانالهای بازاریابی کار دشواری است. همان طور که متوجه شدید، ایمیل مارکتینگ یکی از کانالهایی است که دسترسی آسانی نسبت به کانالهای دیگر نام برده در این لیست دارد.
۸. وبینار
وبینار در حقیقت سمیناری است که به صورت آنلاین برگزار میشود. وبینار میتواند در فرمهایی مانند ارائه، اثبات یا مباحثه باشد.
وبینارها معمولا روش مناسبی برای بزرگ کردن لیست ایمیل برای ایمیل مارکتینگ هستند. انتخاب موضوعات مناسب و جذاب میتواند خیل عظیمی از مشتریان را به قیف فروش شما سرازیر کند. برگزاری وبینار همچنین میتواند برای برند و کسب و کار شما اعتبار ایجاد کند.
وبینارها قابلیت ضبط شدن دارند و میتوانند در قالب یک تک محصول یا یک سری از محصولات به صورت جداگانه به فروش رسیده و ایجاد سرمایه کنند. وبینارها ابزار بسیار مفیدی در آموزش زنده و یا ضبط شده محسوب میشوند.
وبینارها باید از ویدیوهای آموزشی تعاملیتر باشند. برگزاری وبینار در تاریخ مشخص و امکان اضافه کردن بخش پرسش و پاسخ به وبینار میتواند به مخاطب این احساس را بدهد که آنها در تماشای این وبینار امتیاز بیشتری نسبت به تماشای یک ویدیو آموزشی از پیش ضبط شده دارند. شما برای برگزاری وبینار به پلتفرمهای مخصوصی احتیاج دارید. در ایران میتوانید از پلتفرمهای مختلفی برای برگزاری وبینار استفاده کنید. فارغ از اینکه از چه پلتفرمی استفاده خواهید کرد، توجه کنید که پلتفرم مورد نظر شما تمام ویژگیهای زیر را پوشش دهد:
- رساندن صوت به صورت دو طرفه: (از سمت برگزار کننده وبینار و مخاطبان). به شکلی که صدای سخنران به گوش تمامی مخاطبان میرسد. همچنین امکان به اشتراک گذاشتن صدای مخاطبان دیگر به انتخاب سخنران. یعنی مخاطب منتخب میتواند سوال خود را در حالی که تمام مخاطبان آن را میشنوند مطرح کند.
- به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش: یعنی سخنران میتواند صفحه نمایش خود، ویدیو، وایت برد و هر سوژه دیگری را برای رساندن پیام خود به مخاطب با آها به اشتراک بگذارد.
- استفاده از ابزارهای نظرسنجی. برای دریافت فیدبک: سخنران میتواند از ابزارهای نظرسنجی استفاده کند.
۹. ارائه مشاوره رایگان
در مورد مسائل فنی و تخصصی افراد معمولی انتظار دارند تا نظر یک کارشناس را از نزدیک بشنوند. اگر شما توانستید جایگاه خود را به عنوان کسی که صاحب علم و تخصص در زمینه مربوط به کسب و کارتان است تثبیت کنید، گزینه بسیار خوبی برای ارائه مشاوره به مخاطبان علاقمند خواهید شد. شانس ارائه مشاوره در حقیقت فرصت بسیار خوبی برای پرورش لید و بزرگ کردن قیف فروش شماست. بسیاری از کسب و کارها در خصوص ارائه اطلاعات مورد نیاز مشتری خساست به خرج میدهند. این گروه تصور میکنند که مخاطب اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق آنها کسب کرده و برای خرید به جای دیگری میرود. اما در واقع تعداد زیادی از افراد چنین کاری نمیکنند و ترجیح میدهند از همان منبعی که آنها را از اطلاعات سیراب کرده خرید کنند. همچنین باید بدانید تعداد زیادی از آن دسته افرادی که با کسب اطلاعات مورد نیاز اقدام به خرید از شما نکردهاند، در واقع از ابتدا قصد خرید نداشتهاند. این روش از بازاریابی میتواند به صورت آنلاین یا آفلاین صورت بگیرد. در قالب محتوای وبسایت یا شبکههای اجتماعی (آنلاین) یا مقاله و مجله و روزنامه و غیره (آفلاین).
۱۰. ارائه پیشنهادات انگیزه بخش به کارکنان
کارکنان شما بیش از هر کس دیگری نسبت به محصولات شما شناخت دارند. همچنین آنها مشتریان بالقوه شما را میشناسند. برخی از آنها بدون چشم داشتی با معرفی محصولات شما به دیگران فروش شما را بالاتر میبرند، اما برخی دیگر از انجام چنین کاری پرهیز میکنند. به همین خاطر شما باید راهی را پیدا کنید که به کارکنان شما برای پیدا کردن مشتریان جدید انگیزه بدهد.
تحقیقات نشان میدهد که راههای انگیزه دهنده به کارکنان و تشویق آنها لازم نیست در قالب پاداشهای پولی باشد. این تشویقها میتواند مثلا به صورت:
- اجازه دیرتر بیدار شدن: برخی اوقات کارکنان به دلیلی مجبور بودند شب تا دیروقت بیدار بمانند. شما در تشویقی خود میتوانید به آنها اجازه دهید بعضی از صبحها بیشتر بخوابند و دیرتر به محل کار بیایند.
- میتوانید پول اشتراک مجله محبوبشان را برای چند ماه یا یک سال پرداخت کنید.
- بلیط سینما یا رویداد یا دعوت به رستوران میتواند از دیگر تشویقیهای خلاقانه باشد.
هدف از ارائه این تشویقیها همسو کردن اهداف کسب و کارتات با اهداف کارکنانتان است. اگر بتوانید علایق آنها را بشناسید، بهتر میتوانید در جهت رشد کسب و کارتان به آنها انگیزه بدهید.
نکته دیگری که اهمیت دارد، ارائه ابزارهایی است که کارکنان شما به آن احتیاج دارند. این ابزارها میتواند شامل هر چیزی باشد که در روند کار و معرفی محصول لازم خواهد بود. جلساتی را ترتیب دهید و در آن به کارکنان آموزش دهید که چگونه میتوانند به رشد کسب و کار شما کمک کنند. اما باید بدانید که این روش از بازاریابی تنها در صورتی جواب میدهد که کارکنان شما واقعا نسبت به محصول شما احساس خوب و اعتماد کافی داشته باشند. به این ترتیب آنها محصول شما را به دوستان، آشنایان و خانواده خود توصیه خواهند کرد.
۱۱. در حوزه تبلیغات چاپی فعالیت کنید
در حالی که بسیاری از کسب و کارهای جهان به سمت آنلاین شدن پیش رفتهاند، تبلیغات چاپی هنوز در بسیاری از کسب و کارها قدرت خود را حفظ نموده است. طی یک تحقیق مربوط به سال ۲۰۱۴ تعداد بسیار زیادی از مصرف کنندگان اظهار داشتند که تبلیغات و اطلاعات چاپی هنوز بیشترین تاثیر را در تصمیم گیری آنها برای خرید ایجاد میکند.
اگرچه تبلیغات چاپی نمیتواند به تنهایی اثربخش باشد. به همین خاطر بهتر است که در کنار تبلیغات آنلاین از تبلیغات چاپی نیز بهره برد.
۱۲. به مطبوعات مرتبط راه پیدا کنید
در هر کسب و کاری که هستید شاید بتوانید در یک مطبوعات محلی یا کشوری محصول خود را معرفی کنید. سعی کنید مطالبی که در این مطبوعات منتشر میکنید به اندازه کافی برای مخاطب و مشتریان بالقوه جذاب و مفید باشد. به این ترتیب شما میتوانید رابطهای قوی بر مبنای اعتماد با مخاطبان آن مطبوعات پیدا کنید.
۱۳. به گروههای کسب و کار محلی بپیوندید
پیوستن به گروههایی که فعالان کسب و کارهای محلی در آن حضور دارند میتواند شانس آشنایی با افرادی را فراهم کند که از نظر فکری با شما سازگارند. این گروهها پتانسیل خوبی برای ایدهپردازی، معرفی متقابل محصولات و خدمات، استعداد یابی و شانسهای تازه دارند.
شاید پیدا کردن چنین گروههای در فضای آنلاین آسانتر باشد، اما تاثیری که جلسات حضوری و واقعی دارند بسیار بیشتر خواهد بود.
۱۴. همکاری با کسب و کارهای دیگر
کار تیمی همیشه بهتر از کارهای انفرادی نتیجه میدهد. به همین خاطر همکاری با کسب و کارهای دیگر به شما کمک میکند تا کارهایی را به انجام برسانید که هیچوقت نمیتوانستید به تنهایی انجامشان دهید.
۱۵. ارسال مستقیم نامه
مانند تبلیغات چاپی، تبلیغات از طریق ارسال نامه نیز میتواند هنوز مورد استفاده قرار گرفته و نتیجه دهد. در حال حاضر بسیاری از کسب و کارها از این روش استفاده نمیکنند و همین شانس شما را برای موفقیت بالاتر میبرد. باید در طراحی و تهیه محتوای نامه خود بسیار خلاق عمل کنید. ابتدا باید مخاطب را برای باز کردن نامه مشتاق کنید و در گام بعدی با محتوای درون نامه مخاطب را به خرید محصولات یا خدمات خود ترغیب نمایید.
بهتر است آدرس روی پاکتها دستنویس باشد تا جلب توجه کند. از تیترهای جذاب و محتوایی استفاده کنید که مخاطب تا انتهای نامه را دنبال کند. این روش هم مانند تبلیغات چاپی باید همزمان با تبلیغات دیجیتال مورد استفاده قرار بگیرد.
۱۶. سخنرانی در رویدادها
برای برند شدن و معرفی خود به عنوان یک کسب و کار که در زمینه فعالیت خود حرفی برای گفتن دارد، کمتر چیزی به اندازه سخنرانی و میزبانی رویداد تاثیرگذار خواهد بود.
وقتی برای سخنرانی در زمینه کسب و کار خود آماده شوید و این کار را چند مرتبه تکرار کنید، اندک اندک توانایی سخنرانی شما در زمینههای دیگر نیز شکوفا میشود. آنگاه میتوانید در محافل کوچکتر نیز اقدام به سخنرانی کنید.
برای مثال با سخنرانی در رویدادهایی که در زیر نام بردیم، میتوانید کانالهای جدیدی در حوزه بازاریابی ایجاد کنید:
- کلوپهای محلی
- گروههای تجاری فعال در نتورک
- محفلهای مختلف برای علاقمندان به عکاسی، کوهنوردی، خیاطی یا…
- رویدادهای محلی
- مدارس
- شرکتها
احتمالا حداقل نیمی از این روشها ارزش فکر کردن را دارد و قطعا چهار تای آن میتواند نتایج بسیار خوبی برای شما ایجاد کند. همانطور که قبلا گفتیم انجام درست و کامل حتی یکی از این روشها میتواند موجب ترقی چشمگیر کسب وکار شما طی یک سال شود.
مسیر رشد کسب و کار خود را ادامه دهید
میتوان با اطمینان گفت که برای رشد هر کسب و کاری بینهایت راه وجود دارد. ما به شما قول میدهیم که راههای پیشنهادی در این مقاله بسیار موثر و کاربردیاند. مطالعه هرچه بیشتر در این باره میتواند مسیری را به شما نشان دهد که چشمانداز شما را نسبت به تجارت کوچکتان تغییر دهد. از همین امروز مسیرهای مختلف را امتحان کنید تا کسب و کار خود را به رشد مورد نظر خود نزدیک کنید.