داریم وارد ماه نهم سال ۱۳۹۹ میشویم. چند ماه دیگر وارد قرن جدید خواهیم شد. اگر آغاز قرن جدید آن هم با وجود شیوع کرونا و اتفاقاتی که از سر گذراندهایم، بهانه خوبی برای تغییر دادن عادتهای نامناسب ما نباشد، پس چه چیزی میتواند ما را تکان دهد و به خودمان بیاورد؟ پیشنهاد میکنم سعی کنید «خود درونی جدید» برای سال جدید خلق کنید، یک «من درونی» که بیشتر دوستش دارید و بیشتر به او احترام میگذارید. در عوض هیچگاه فراموش نکنید که «خود درونی قدیمی» شما بود که تا اینجا شما را رساند و دوام آورد؛ پس از «خود درونی قدیمی» خود تشکر کنید. باور داشته باشید که «خود درونی قدیمی» شما یک مبارز بوده و با وجود تمام شرایط ناگواری که برایش پیش آمده، موفق شده که شما را به امروزی برساند که تصمیم دارید خودتان را برای بعد از آن تغییر دهید.
اسرار موفقیت: ۱۰ حقیقت بنیادی برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی
۵ راه حل برای رسیدن به «خود درونی جدید»
قرن جدید را فرصتی ببینید تا با خودتان مهربانتر باشید، تا شکرگزار بمانید و هدفمند زندگی کنید. در این مطلب به پنج عادت خوب میپردازیم که میتواند شروع خوبی برای به پیشواز رفتن قرن جدید و «خود درونی جدید» شما باشد. از اشتباهات خود درس بگیرید و فراموش نکنید که همیشه باید سرسخت باشید و مقاوم.
۱. به صدای منفی خود درونی توجه نکنید
آن صدا، صدایی که همیشه در پس ذهن شما مشغول صحبت کردن است؛ همان صدایی که دائم میگوید: “من چه مرگمه؟” یا “چرا همچین حرفی زدم؟” یا “چرا نمیتونم سریعتر توی کارم پیشرفت کنم؟”؛ برای آن صدای درونی خود یک اسم انتخاب کنید. چرا؟ چون ما باید با خودمان رو راست باشیم و آن صدا را خود واقعیمان در نظر نگیریم. آن صدا مانند شخص سومی است که در درون ما زندگی میکند و کاری جز پایین آوردن اعتماد به نفس ما بلد نیست! اسمش را بگذارید دشمن یا هر اسم دیگری که فکر میکنید لایق آن صدا است. آن صدا همیشه حرف درست را نمیزند، اما ما این اجازه را به ذهن خود میدهیم که حرفهای آن صدا را باور کند. پس با انتخاب یک اسم، شروع کنید به شناختن آن و سبک سنگین کردن قضاوتهایی که در ذهن شما تولید میکند.
به صدای منفی ذهن خود گوش ندهید. بدانید که هر چه هستید، برای آنچه میخواهید باشید، کافی است. مهم نیست نظر آن صدای پشت ذهن شما چه باشد، مهم این است که شما این انتخاب را دارید که حرفش را باور کنید یا اینکه خلافش را به او اثبات نمایید و به «خود درونی جدید» دلخواه خود تبدیل شوید!
اسرار موفقیت: آیا سی سالگی برای موفق شدن خیلی دیر است؟
۲. ذهن آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی یک ابزار دانشی است که به ما کمک میکند به آگاهی در لحظه دست پیدا کنیم. این آگاهی ذهنی یعنی آگاهی داشتن نسبت به خود درونی، افکار، احساسات، عادات و رفتارهایی که در وجود خود داریم. آگاهی ذهنی به ما کمک میکند خودمان و جنبههای وجودیمان را بهتر و عمیقتر درک کنیم، بشناسیم و بتوانیم به سمت بهتر شدن و دستاوردهای بهتر گام برداریم. آگاهی ذهنی ما را در قبال تصمیماتی که در طول روز، هفته یا ماه و در کل زندگی میگیریم ایمنتر میکند و شکل صحیحی به عادات و رفتارهای ما میبخشد.
خودآگاهی به عنوان عنصری شناخته میشود که میتواند ما را در مسیری که واقعا به آن تعلق داریم قرار دهد. تمرین ذهن آگاهی به ما کمک میکند تا در لحظه حال حاضر باشیم و به ما یادآور میشود که زنده هستیم و اختیار تمام لحظات زندگی خود را در دست داریم. دلیلی دارد که میگوییم تمرین ذهن آگاهی، چون هیچ لازم نیست در این مهارت به نهایت کمال دست پیدا کنیم. همین که تصمیم بگیریم ذهن آگاهی را در زندگی به کار ببندیم و بعضی از روزها حواسمان را جمع کنیم که به بهترین نتایج ممکن دست پیدا کنیم، همین کافی است. کم کم شمار روزهای بینقص زندگی ما بیشتر خواهد شد و ما به زندگی در لحظه عادت خواهیم کرد. زندگی که هر روز را در بهترین حالت خودمان به سر خواهیم برد و به بهترین نتایج ممکن دست پیدا خواهیم کرد همان چیزی است که برای تبدیل شدن به «خود درونی جدید» به آن احتیاج داریم.
۳. انعطاف پذیر، انطباق پذیر و وفق پذیر باشید
بعضی اوقات بعد از اینکه حادثه ناگواری را در زندگی تجریه میکنیم، این احساس در ما به وجود میآید که دیگر قادر نخواهیم بود به زندگی پیشین و خالی از اندوه یا دغدغه خود بازگردیم. در حالی که این تصور کاملا اشتباه است. ما در اندوه، ترس یا احساسات خود غرق میشویم و هر چه دست و پا میزنیم بیشتر مطمئن میشویم که راه برگشتی نیست! در چنین ومواقعی باید تمام تلاش خود را بکنیم تا انرژی لازم برای به پیش رفتن را پیدا کنیم. شاید در اولین تلاشها کار به جایی نبریم، اما در نهایت گشایشی پدید خواهد آمد و در حال خود تغییری را شاهد خواهیم بود.
برای رسیدن به «خود درونی جدید» نباید تصور کنید که انعطاف پذیر، انطباق پذیر و وفق پذیری از تواناییهای ژنتیکی در افراد است که یا با آنها به دنیا میآیید و یا به کل از داشتن آن محروم خواهید ماند. این رفتارها نوعی عادت است که با تمرین و آگاهی میتوان به آنها دست پیدا کرد.
اسرار موفقیت: چرا باید مثبت اندیش باشیم؟
۴. شکستهای خود را بیجهت هدر ندهید
هیچ آدم موفقی وجود ندارد که شکستهای سنگینی را متحمل نشده باشد. این یک حقیقت است که افراد موفق به دفعات بیشتری نسبت به آدمهای ناموفق در زندگی شکست میخورند. اما چرا؟ چون آدمهای موفق دائم در حال امتحان کردن راههای جدید و تجربههای نو هستند و از سکون، کارهای تکراری و در محاصره عادتها، تجربیات و رویکردهای «خود درونی قدیمی» ماندن استقبال نمیکنند. افراد موفق ریسک پذیر هستند و شکست خوردن را ابزاری برای یادگیری میبینند. آنها از شکستهای خود درس میگیرند و برای موفق شدن از آن الهام میگیرند تا به «خود درونی جدید» خود برسند.
اسرار موفقیت: ۳ عادت که بر اساس مطالعات علمی شما را به موفقیت خواهد رساند
۵. شجاعت را یاد بگیرید و شجاع باشید
بسیاری از ما اغلب به چیزهای خوب و بدی که ممکن است بر سرمان بیاید فکر میکنیم؛ چیزهای که در اکثر مواقع هیچوقت به واقعیت بدل نخواهند شد! گفته میشود حدود ۹۵% از چیزهایی که از آن میترسیم، هیچوقت رخ نخواهند داد و ۵% دیگر آن هم چیزهایی هستند که ما اگر بخواهیم، توانایی کنترل آن را داریم.
ما درصد زیادی از انرژی خود را برای پرداختن به “چه میشد اگر…”های زندگی خود هدر میدهیم. آیا تا به حال متوجه شدهاید چه زمان زیادی را صرف نگرانی درباره چیزهایی که ممکن است اتفاق بیفتد، میکنید؟
به خاطر داشته باشید که شجاعت به معنای عدم وجود ترس نیست. شجاعت یعنی هنگام تجربه ترس، توانایی برای جلو رفتن و تغییر شرایط را داشته باشید. شجاعت یعنی با استقامت تمام در برابر هر چیزی که زندگی رو به روی شما قرار میدهد بایستید و سرنوشت خود را در دستانتان داشته باشید. شجاعت یعنی از «خود درونی جدید» شدن نترسید!
اسرار موفقیت: ۱۰ درس زندگی که قبل از ۴۰ سالگی باید بدانید
ایجاد خود جدید با شناخت خود درونی
مطالعات زیادی روی فواید در لحظه زندگی کردن و آگاهی ذهن انجام گرفته که نشان میدهد این عادت چه اثرات مثبتی روی سلامت روحی و جسمی ما میگذارد. زندگی در حقیقت چیزی جز همین لحظاتی که در جریان است، نیست!گذشته تنها یک خاطره است و آینده هنوز به وجود نیامده است!
شما هر چیزی که برای تبدیل کردن قرن جدید به عصر طلایی زندگی خود لازم است را در اختیار دارید. هر چیزی که تاکنون به دست آوردهاید را قدر بدانید و برای رسیدن به آنها به خودتان افتخار کنید. با «خود درونی قدیمی» خود خداحافظی کنید و قدر داشتههای خود را بدانید و برای تبدیل شدن به کسی که دوست دارید باشید یعنی برای تبدیل شدن به «خود درونی جدید» با تمام وجود تلاش کنید.
بدون دیدگاه